خطوط ویژه تلفن های شبانه روزی 

بوی سوختگی جاروبرقی

مهم ترین دلایل بوی سوختگی جاروبرقی

فهرست مطالب

بوی سوختگی جاروبرقی می تواند حاوی خبرهای ناخوشایندی برای شما باشد و این احتمال وجود دارد که شما درگیر کند و یک هزینه چند میلیون تومانی برای جبران یک زیان مالی بزرگ شده باشید. در این پست می خواهیم به شما آموزش دهیم که به طور کلی “چرا جاروبرقی بوی سوختگی می دهد؟” و “دلایل بوی سوختگی جاروبرقی چیست؟”.

به طور خلاصه توجه داشته باشید که پر بودن کیسه جاروبرقی، گرد و غبار، و خرابی تسمه همگی می توانند در ایجاد بوی سوختگی جاروبرقی شما دخالت داشته باشند. اما برطرف شدن هر یک از این عوامل راهکارهای خاص خود را می طلبد. تعمیرگاه مرکزی جاروبرقی دوو در این مقاله در رابطه با این موضوع به صورت کامل برای شما توضیح داده است.

علل ایجاد بوی سوختگی جاروبرقی و راه حل های آن

در ادامه به صورت گام به گام از علائم به وجود آمدن این بوی نامطلوب آشنا میشوید و میتونید از بروز آن جلو گیری کنید.

1-سوختن موتور جاروبرقی

در بیشتر مواقعی که با بوی سوختگی جاروبرقی مواجه می شوید، می توانید پی به سوختن موتور جاروبرقی یا بروز هرگونه اختلال در آرمیچر آن ببرید. دلایل زیادی وجود دارند که باعث ایجاد چنین شرایطی برای شما می‌شوند. ولی دلیل اصلی این عارضه چیزی جز جدی نگرفتن اصول نگهداری و استفاده درست از جاروبرقی نیست. البته دلایل دیگری مانند استفاده مداوم از پاکت های جاروبرقی دائمی، تعویض نکردن به موقع کیسه جاروبرقی، عدم شستشو و تمیزکاری فیلترهای دستگاه و ورود گرد و غبار به داخل موتور نیز می توانند در سوختن آن نقش داشته باشند. بنابراین توصیه می‌کنیم که همیشه پاکت جاروبرقی را به موقع عوض کنید و به صورت دوره‌ای فیلترهای دستگاه را در مورد بازدید و تمیزکاری قرار دهید.

2-خرابی تسمۀ جارو برقی

تسمه های موتور جاروبرقی از جنس پلاستیک هستند و اگر از دستگاه به صورت پیوسته استفاده کنید، باعث داغ شدن این تسمه ها و ایجاد بوی سوختگی می‌شود. کاربرد این ابزار پلاستیکی کمک بیشتر به چرخش برس است تا بتواند پرز، مو و سایر آشغال های روی زمین را جمع کند. برای این منظور بهتر است تسمۀ جاروبرقی را به صورت دوره ای مورد بازدید و تعویض قرار دهید.

3-اختلال در برد جاروبرقی

جارو برقی هم مثل وسایل خانگی دیگر دارای یک برد اصلی است که اتصال در مدار هر برد می تواند دلیل ایجاد بوی سوختگی در جاروبرقی باشد. علاوه بر این در برخی مواقع این مشکل می تواند حتی فیوز برق خانه را نیز قطع کند. لذا با یک مولتی متر مدارهای برد اصلی جاروبرقی را تست کنید و در صورت سوخته بودن هر قطعه از آن، نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.

3-اختلال در برد جاروبرقی

4-عوض نکردن به موقع کیسه جاروبرقی

پر شدن کیسه جاروبرقی باعث می شود که موتور فشار زیادی را تحمل کند تا بتوانند توان مکش خود را حفظ کند. بدین ترتیب بوی سوختگی به مشام خواهد رسید. برای رفع این معضل به شما توصیه می کنیم که وقتی کیسه جاروبرقی به اندازه ۷۵ درصد (یا سه چهارم) پُر شد، آن را عوض کنید و فیلتر آن را شستشو دهید.

5-سوختن فیوز جاروبرقی

یکی از موارد مهمی که در زمان استشمام بوی سوختگی جاروبرقی مطرح می‌شود، سوختن فیوز جاروبرقی است که در این زمینه می توانید درپوش دستگاه را باز کرده و با یک مولتی متر، فیوز جاروبرقی را تست کنید؛ هر چند که فیوز سوخته شده را می توان از روی ظاهر آن نیز تشخیص داد.

6-رسیدن رطوبت به دستگاه و خاموش شدن جاروبرقی

رطوبت و قطرات آب اگر به داخل جاروبرقی وارد شوند، در عملکرد موتور و برد اصلی آن اختلال ایجاد می کنند و باعث به وجود آمدن اتصالات اضافی در سیم ها می شوند و بوی سوختگی ایجاد خواهد شد.

7-افزایش توان مکندگی جاروبرقی

زمانی که دور موتور جاروبرقی را بالا می برید، و یا از آن به صورت پیوسته به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه استفاده می‌کنید، ممکن است بوی سوختگی از دستگاه بلند شود که این امر کاملاً طبیعی است. ولی برای جلوگیری از بروز چنین شرایطی توصیه می‌کنیم که دستگاه را حداکثر هر ۱۰ دقیقه یک بار خاموش کنید و اجازه دهید چند دقیقه استراحت کند. البته در برخی از مدل های جاروبرقی امروزی از ترموستات در کنار موتور استفاده شده که در صورتی که موتور با بالاترین قدرت و به مدت ۲۰ دقیقه کار کند، آن را به صورت خودکار خاموش می کند.

7-افزایش توان مکندگی جاروبرقی

8-عدم شستشوی فیلتر جاروبرقی و خرطومی آن

شستشوی به موقع اجزا و قطعات جاروبرقی برای جلوگیری از خراب شدن یا ایجاد بوی سوختگی اقدام بسیار مهمی است که اگر به صورت دوره‌ای صورت پذیرد، از کثیفی دستگاه و فشار بر روی موتور آن جلوگیری به عمل می‌آورد. به این نکته ظریف هم دقت داشته باشید که از بین نبردن ذرات کثیف در جاروبرقی و به ویژه بر روی موتور آن، در ایجاد بوهای نامطبوع بی تأثیر نیست.

مقالات مرتبط: آموزش تعویض فیلتر جاروبرقی

سخن پایانی

در این پست به شما آموزش داده شد که چطور علت بوی سوختگی جاروبرقی خود را ریشه یابی، برطرف و از بروز آن جلوگیری به عمل آورید. فراموش نکنید که گاهی اوقات یک سری ایرادات ظریف و کم اهمیت می‌توانند نگرانی‌های بزرگی را به همراه آورند. بنابراین به عنوان یک سری اقدامات پیشگیرانه مواردی را باید انجام دهید تا از ایجاد بوی سوختگی در جاروبرقی جلوگیری کرده باشید. اما در صورت بروز مشکل میتوانید با تعمیرات جاروبرقی دوو تماس بگیرید تا با کمترین هزینه و در زمان کم مشکل جاروبرقی شما را حل کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 5 =