دلایل اصلی صدای بلند ماشین لباسشویی چیست؟
سپتامبر 28, 2020مهمترین دلایل نشت آب از جاپودری ماشین لباسشویی
اکتبر 5, 2020همه ما میدانیم که ماشین لباسشویی یکی از مهم ترین وسایل برقی موجود در هر خانه ای است و خرابی آن می تواند باعث وقوع اتفاقات ناگواری شود. پس بهتر است هنگام خرید لباسشویی، هر چند ماه یک بار آن را سرویس کنیم تا از وقوع مشکلات احتمالی پیشگیری کرده باشیم و نیازی به تعمیر ماشین لباسشویی دوو پیدا نکنیم.
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که هنگام روشن کردن ماشین لباسشویی، شاهد لرزش و تکان خوردن بیش از حد آن باشید. این لرزش های شدید موجب آسیب رساندن به قطعات داخلی لباسشویی خواهد شد. در اثر تکان خوردن لباسشویی و برخورد آن با وسایل پیرامونش، ضربه های شدیدی به آن وارد می شود که عامل این لرزش ها، حرکت های ناشی از مراحل آخر شستشوی لباس ها می باشد.
گاهی اوقات ایجاد صداهای ناهنجار که در اثر لرزش و تکان خوردن های شدید ماشین لباسشویی است، باعث کلافگی افراد در خانه می شود و حتی این مشکل، ممکن است به حدی برسد که افراد را مجاب به تعویض ماشین لباسشویی کند! اما جالب است بدانید، تنها با چند روش ساده و بی دردسر که در این مقاله به آنها اشاره می کنیم، میتوانید لرزش و تکان های ماشین لباسشویی خود را به حداقل برسانید.
دلایل لرزش ماشین لباسشویی
در ماشین های لباسشویی برای نگه داشتن دیگ در اتاقک آن و اتصال محکم دیگ لباسشویی به پایه دستگاه و همچنین برای جذب هرچه بیشتر لرزش ها و نوسانات سبد شستشو، در هنگام چرخیدن ماشین، از فنر های دیگ استفاده می شود. برخی اوقات نیز ایجاد صداهای ناهنجار و لرزش ها و تکان های شدید ماشین لباسشویی به دلیل جدا شدن، کشیدگی و یا صدمه دیدن این فنر های کوچک و یا تاب برداشتن دیگ لباسشویی خواهد بود؛ بنابراین بهتر است به محض شنیدن صداهای ناهنجار و یا مشاهده ی لرزش ها و تکان های شدید از ماشین لباسشویی خود، از یک کارشناس فنی بخواهید تا آن را بررسی کند و در صورت مشاهده خرابی هرچه کوچک در این فنر ها آنها را با فنر های سالم جایگزین کند.
شاید شما هم این شرایط را تجربه کرده باشید که به دلیل ازدیاد لباس های کثیف، مجبور به استفاده بیشتر از حد ظرفیت ماشین لباسشویی شده و یا با افزایش لباس ها در یک دور شستشو، تعداد دفعات استفاده از ماشین لباسشویی را کاهش داده اید تا در مصرف برق و آب صرفه جویی گردد؛ اما این کار نه تنها کارایی ماشین لباسشویی شما را کاهش می دهد، بلکه گاهی اوقات باعث کثیف ماندن برخی از لباس ها نیز می شود. یکی دیگر از دلایل لرزش ها و تکان خوردن های ماشین لباسشویی، شستشوی حجم بزرگی از لباس ها در یک دور استفاده از آن است که باعث بر هم خوردن تعادل آن می شود.
بنابراین برای افزایش کارایی ماشین لباسشویی و جلوگیری از برهم خوردن تعادل آن، هنگام شستشوی لباس ها، بهتر است مقدار لباسی که برای شستشو در ماشین لباسشویی میریزید، کمتر از ظرفیت ذکر شده در دستورالعمل آن باشد.
یکی از رایج ترین دلایل لرزش و تکان خوردن های ماشین لباسشویی، تراز نبودن پایه های آن با سطح زمین است، که راهکار های ساده ای برای حل این مشکل وجود دارد. برای تراز کردن دو پایه جلوی ماشین لباسشویی می توانید از قابلیت تنظیم شدن آنها استفاده کرده و پس از تنظیم کردن هر دو پایه به شکل دلخواه از بسته بودن قفل موجود روی پایه ها که مانع حرکت آنها است، اطمینان حاصل کنید. در برخی از ماشین لباسشویی ها پایه های عقب آن به صورت خودکار تنظیم می شوند و باید آنها را با پایه های جلو، همتراز کرد. پس فقط کافیست ماشین لباسشویی را کمی به جلو خم کرده و آن را روی زمین قرار دهید تا این کار تسریع شود؛ اما در آن دسته ماشین لباسشویی ها که این قابلیت را ندارند، تنظیم پایه های عقبی نیز باید به صورت دستی انجام شود.
لازم به ذکر است که بهتر است با مشاهده ی هرگونه خرابی یا فرسودگی هر کدام از پایه ها، هرچه سریع تر به تهیه پایه سالم و جایگزین کردن آن اقدام کنید تا از خرابی های جبران ناپذیر جلوگیری کرده باشید.
گاهی نیز با تهیه پد ضد لرزش و قرار دادن آن زیر ماشین لباسشویی می توانید از لرزش ها و تکان خوردن های شدید آن جلوگیری کنید.
تکان ها و لرزش های شدید ماشین لباسشویی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. این دلایل عبارت اند از: رسیدن لباسشویی به مراحل آخر شستشو و یا رسیدن به مرحله خشک کردن. بعضی اوقات ماشین لباسشویی شروع به راه رفتن و حرکت کردن می کند و اصلی ترین دلیل این اتفاق، تراز نبودن ماشین لباسشویی است، که حل کردن این مشکل کار آسانی می باشد.
تراز نبودن ماشین لباسشویی
برای تراز کردن ماشین لباسشویی باید قبل از نصب کردن آن، پیچ ترنسلیت را که در قسمت پشت ماشین لباسشویی قرار دارد باز کنید؛ زیرا این پیچ نقش مهمی را در مهار کردن حرکت های ماشین لباسشویی ایفا می کند. برای اطمینان بیشتر از تراز بودن ماشین لباسشویی می توانید یک تخته ضخیم را زیر آن قرار دهید و یا می توانید با استفاده از ابزار مهندسی که از جای مطمئن تهیه می کنید، این حرکات و لرزش ها را مهار کنید.
تسمه های کاهش حرکت دیگ در بسیاری از لباسشویی های درب از بالا، برای زیر سازی دیگ در حین چرخش وجود دارند که ممکن است در عادی ترین حالت استفاده شما از دستگاه، این تسمه ها دچار فرسودگی و یا خرابی شوند.
در ماشین لباسشویی های درب از بالا، چهار تسمه به بالای دیگ و هر گوشه از اتاقک لباسشویی متصل شده اند و هرگونه خرابی یا فرسودگی در هر کدام از این تسمه ها، موجب ایجاد صداهای بلند حاصل از ضربه و یا تکان خوردن های شدید اتاقک شستشو می شود، که حتی در صورت خرابی یکی از تسمه ها، بهتر است هر چهار تسمه با تسمه هایی که از یک جای مطمئن تهیه می کنید، جایگزین شوند.
در لباسشویی هایی که درب آنها از جلو باز می شود، برای مهار حرکات و لرزش های حین شستشو، از کمک فنر هایی استفاده شده که به فریم پایه و قسمت خارجی دیگ متصل اند. وجود کوچکترین خرابی، ضعف و یا فرسودگی در هر کدام از کمک فنر ها، باعث حرکت و لرزش شدید ماشین لباسشویی می شود و اگر نسبت به آن بی توجه باشید، به سایر اجزای ماشین لباسشویی شما آسیب می رساند؛ بنابراین بهتر است با مشاهده لرزش ها، تکان ها و یا صداهای ناهنجار از ماشین لباسشویی خود، از یک متخصص بخواهید تا آن را مورد بررسی قرار دهد و هرچه سریعتر مشکل را برطرف کنید.
ما در این مقاله اکثر دلایلی که باعث به وجود آمدن سر و صدا در داخل لباسشویی می شود را بیان کردیم؛ اما دلایل دیگری اعم از آسیب دیدن پد دمپر، بلبرینگ، حلقه کمک فنر و… می توانند علاوه بر ایجاد لرزش و تکان های شدید، موجب آسیب های شدیدی در ماشین لباسشویی شما شوند. پس بهتر است به محض مشاهده هرگونه لرزش و یا صدا از ماشین لباسشویی، از یک متخصص بخواهید تا مشکل را بررسی کرده و آن را حل کنید.