معمولاً کمپرسورهای کولر گازی به وسیله سه پایانه به اجزای دیگر کولر گازی متصل هستند. این سه پایه یا سه ترمینال از حساسیت و اهمیت بسیار زیادی در زمان نصب کولر گازی برخوردارند؛ چون در زمان نصب و راه اندازی کولرهای گازی دوو یکی از مهمترین مراحل پیدا کردن درست و برقراری اتصال بین این سه سوکت با اجزای دیگر کولر گازی میباشد. در این مقاله از مجموعه مقالات نمایندگی تعمیرات دوو میخواهیم به آموزش پیدا کردن پایه های crs در کمپرسور کولر گازی دوو بپردازیم.
چرا پیدا کردن پایههای C.R.S در کمپرسور کولر گازی مهم است؟
همانگونه که در ابتدای مقاله هم اشاره شد، پیدا کردن و تشخیص صحیح پایههای کمپرسور کولر گازی در زمان نصب و راهاندازی این دستگاه از اهمیت زیادی برخوردار است. اهمیت این موضوع به این دلیل است که اگر بنا به هر دلیل اشتباهی در تشخیص و نصب صحیح سوکتها یا ترمینالها رخ دهد، میتواند باعث سوختن کمپرسور دستگاه شود. پس با دقت به ادامۀ مطلب بپردازید.
جهت تعمیرات کولر گازی دوو توسط تعمیرکاران متخصص نمایندگی تعمیرات کولر گازی دوو با شماره 02122225007 تماس حاصل نمایید.
منظور از ترمینالهای C.R.S چیست؟
سه ترمینال C، R و S سر واژه این سه عبارت فنی هستند:
R: سیم پیچ رانینگ
S: مدار استارت
C: پایه مشترک
حالا در ادامه مطلب میخواهیم با چگونگی پیدا کردن این سه پایه آشنا شویم:
چگونگی پیدا کردن پایههای C، R و S کمپرسور کولر گازی دوو
خستین مرحله برای پیدا کردن پایههای C، R و S این است که کمپرسور دستگاه باید سالم باشد. چون در غیر این صورت در پیدا کردن پایههای مذکور دچار سردرگمی و خطا خواهید شد. بنابراین برای اطمینان از صحت عملکرد کمپرسور کولر گازی این مراحل را انجام دهید:
مراحل بررسی عملکرد کمپرسور کولر گازی
مرحله اول: برق دستگاه را به طور کامل قطع کنید (به طور کلی در هر فرایند فنی، نخستین اصل همین قطع کردن برق دستگاه است)
مرحله دوم: سیستم را بررسی کنید تا اطمینان کسب کنید هیچگونه اورلود کولر گازی در دستگاه رخ نداده است. برای این منظور کافیست با دست کمپرسور را لمس کنید. اگر کمپرسور سرد باشد، نشان دهنده کارکرد طبیعی آن است. اگر دستگاه در مسیر مشترک یا پایه C دچار اورلود شده باشد، این مسیر قطع خواهد بود.
مرحله سوم: سیم پیچها را بررسی کنید تا مطمئن شوید سالم هستند. برای این منظور باید ارتباط تمامی سوکتها با بدنه کمپرسور را چک کنید تا مطمئن شوید هیچ یک از سوکتها به بدنه راه پیدا نکردهاند. در غیر این صورت کمپرسور سوخته است و باید به دنبال عوض کردن کمپرسور کولر گازی خود باشید. از این گذشته تمامی سوکتها باید به هم راه بدهند.
حالا که از صحت عملکرد کمپرسور کولر گازی دوو مطمئن شدید، به سراغ پیدا کردن پایههای رانینگ، استارت و مشترک یعنی به ترتیب پایههای R، S و C در کمپرسور کولر گازی برویم.
چگونگی پیدا کردن پایههای C، R و S در کولر گازی دوو
پس از اطمینان از سالم بودن کمپرسور کولر گازی، با استفاده از یک اهم متر هر سه سوکت را دو به دو در بازه اهم سنج آمپرمتر اندازهگیری کنید. پس از تست دو به دو تمامی سوکتها به سه عدد میرسیم. عدد بزرگتر مربوط به مقاومت بین دو پایۀ R و S است که در نتیجه پایه دیگر پایه مشترک یا همان سوکت C میباشد.
حالا ما پایه مشترک یعنی پایه C را به دست آوردهایم. در این مرحله، این پایۀ C را با دو پایه دیگر با اهم متر اندازهگیری میکنیم. پایهای که مقاومت کمتری نشان میدهد، پایه سیم پیچ اصلی یا همان پایۀ R است و پایۀ دیگر یعنی پایهای که مقاومت آن با پایه مشترک بیشتر است، مربوط به سیم پیچ استارت یا همان پایۀ S خواهد بود.
توجه داشته باشید که در بیشتر کمپرسورها با دو علامت دیگر نیز مواجه هستیم که عبارتند از:
Main
SUB
این دو عبارت به ترتیب و به اختصار سیم پیچ (C-R) و سیم پیچ (C-S) هستند
سخن پایانی
از مهمترین مراحل در زمان نصب و راهاندازی کولرهای گازی دوو، تفکیک سه پایه اتصال دهنده اجزای این کولر به کمپرسور آن میباشد که بروز هر گونه خطا و اشتباه در شناسایی این پایهها میتواند باعث سوختن کمپرسور شود. لذا در این مقاله هدف ما شناسایی این سه پایه یعنی پایههای C، R و S بود. در پایان به این نکته توجه داشته باشید که به طور کلی نصب، را اندازی و بازدید فنی کولرهای گازی دوو خود را به سرویس کار معتبر کولر گازی دوو بسپارید و از هر گونه مداخله نابجا و یا دعوت از تعمیرکاران غیر حرفهای جداً بپرهیزید تا متحمل هزینههای گزاف نشوید.