لباسشویی یکی از پراستفادهترین لوازم خانگی محسوب میشود که افراد به صورت مداوم و چند بار در هفته از آن استفاده میکنند. اگرچه به نظر میرسد کار کردن با این دستگاه بسیار ساده است و دردسر چندانی به دنبال ندارد، اما بیتوجهی به برخی از نشانهها و قوانین هم میتواند مشکلات خاص خود را به دنبال داشته باشد و باعث آسیب لباسشویی دوو شود.
اشتباهاتی که باعث آسیب جدی به لباسشویی شما می شود
برخی از این اشتباهات، پیش پا افتاده و قابل حل هستند، اما بعضی از آنها بسیار آسیبزا و خسارت آور خواهند بود. مشکلاتی که شاید سلامت دستگاه را به خطر بی اندازند و هزینههای زیادی را بر دوش ما قرار دهند و باید توسط تعمیرکار لباسشویی دوو به همین دلیل در ادامه به برخی از این اشتباهات اشاره خواهیم کرد.
1. جیب لباسها را قبل از شستن خالی نکنید.
یکی از بدترین اتفاقاتی که ممکن است هنگام شست و شوی لباسها به آن دقت نداشته باشید، خالی نکردن جیب هاست. یک جیب پر از مواد اضافی خصوصا وسایلی که میتوانند رنگ یا خراش ایجاد کنند، نه تنها میتوانند تمام زحمات شما را بر باد دهند، بلکه در مواقعی حتی باعث آسیب دیدن لباسشویی نیز خواهند شد. برای مثال وجود یک شیء تیز در جیب لباس علاوه بر اینکه میتواند باعث پاره شدن لباس شود، به بدنه دیگ لباسشویی نیز آسیب وارد خواهد کرد و باعث ایجاد خراش در آن و تاب برداشتن دیگ میشود. برخی دیگر از وسایلی مثل خودکار، قلم، سکه یا هر چیز دیگر هم میتوانند دردسرهای خاص خود را داشته باشند.
2. زیپ لباسها را نبندید.
یکی دیگر از نکاتی که میتواند به لباسشویی آسیب وارد کند، نبستن زیپ لباس است که میتواند باعث مشکل در بدنه این دستگاه و حتی باعث پارگی و سوراخ شدن لباسها شود. قطعات فلزی و تزیینات لباس مثل چفت لباسزیر میتوانند یکی از دشمنان بد لباس و لباسشویی باشند.
3. دیگ لباسشویی را بیش از اندازه پر کنید.
پر کردن لباسشویی مصادف است با ایجاد فشار بیش از اندازه به دستگاه که هم میتواند برای لباسها و هم برای خود دستگاه لباسشویی مسئلهساز باشد. زمانی که هیچ جای خالی برای لباسها باقی نمیگذارید، نباید انتظار شستن و تمیز شدن لباسها به شکل مطلوبی را داشته باشید. زمانی که فضای کافی برای گردش لباسها و مخلوط شدن آنها با آب و کف وجود ندارد، مطمئنا لباس آنطور که لازم است پاکیزه نخواهد شد.
از طرفی وجود بیش از اندازه لباس در دستگاه میتواند فشار بیش از حد استاندارد را به آن وارد کند، برای مثال سنگین شدن لباسها میتواند باعث آسیب به دیگ لباسشویی و فرسودگی، معیوب شدن و شکستن بلبرینگها یا همان یاتاقانهای متصل به دیگ شود. وزن زیاد لباسها همچنین میتواند به موتور لباسشویی نیز آسیب وارد کند و احتمالا از شنیدن اینکه سایر قطعات لباسشویی مثل سنسورها هم از این آسیب در امان نخواهند بود، احساس ناامیدی خواهید کرد.
علاوه بر تمامی این موارد یک لباسشویی میتواند مصرف برق بیش از اندازه را بالا ببرد. پس فقط در صورت نیاز و نه صرفا برای پر کردن دستگاه، لباسهای خود را بشویید و در مواقعی که احساس میکنید لباسها بیش از اندازه هستند، در دو یا چند مرتبه آنها را درون دستگاه لباسشویی بریزید.
4. لباسهای بسیار کثیف را درون لباسشویی قرار دهید.
یکی دیگر از کارهایی که میتواند به لباسشویی شما آسیب وارد کند، شستن کفش و لباسهای بسیار کثیف است. وجود شن و ماسه در کفش و گل و لای یا مواد اشتعال زا در لباس علاوه بر این که باعث میشوند که لباسها به طور صحیح شسته نشوند، باعث جمع شدن کثیفی در منافذ لباسشویی شده و به مرور باعث آسیب به این دستگاه خواهند شد.
5. لباسشویی را تمیز نکنید.
یکی از بدترین تفکرات درباره لباسشویی این موضوع به نظر میرسد که چون این دستگاه مسئول شستشو است و به طور مداوم با مواد شوینده در تماس، پس نیازی به پاکسازی ندارد. یکی از مواردی که میتواند باعث آسیب لباسشویی شود، وجود کرک با پرزهای لباس است که پاک کردن آنها از داخل دستگاه نادیده گرفته میشود. اگر دوست ندارید عمر دستگاه خود را کوتاه کنید، باید به صورت مداوم و حداقل هر چند وقت یکبار آن را تمیز کنید.
برای جلوگیری از ایجاد بوی بد لباسشویی و بهتر کار کردن آن نیز لازم است این دستگاه را تمیز کنید و از طرف دیگر باز کردن فیلترها هم جزو مواردی محسوب میشود که شما باید هنگام پاک کردن و ضدعفونی لباسشویی به آن توجه داشته باشید.
6. از مواد شوینده بیش از حد نیاز استفاده کنید.
این تصور که ریختن مواد و پودرهای شوینده میتوانند منجر به پاک شدن بهتر لباسها شود، همیشه هم درست نیست. افزودن بیش از حد مواد شوینده میتواند لجنهای اضافی ایجاد کند که این کار باعث میشود لباسها به طور کامل آبکشی نشوند و باقیمانده چسبندهای را ایجاد کنند که باعث جذب بیشتر آلودگی، گرد و غبار و باکتریها در لباس میشود.
از طرفی رعایت نکردن میزان استاندارد شوینده میتواند به دستگاه نیز آسیب وارد کند؛ بنابراین برای شستن لباسها حتما به مقدار توصیه شده توجه داشته باشید.
7. دستگاه لباسشویی تراز نباشد.
اگر احساس میکنید هنگام شستشوی لباسها، لباسشویی با لرزش و تکان خوردن همراه است، گزینههای زیادی را باید مورد بررسی قرار دهید. یکی از این گزینهها تراز نبودن آن است که اگر به صورت طولانی باشد میتواند آسیبهای جدی را به سلامت دستگاه وارد کند و فضای داخلی آن را معیوب کند. از طرفی عدم توجه به تراز نبودن باعث میشود که بدنه و کف لباسشویی هم دچار آسیب شود. برای تراز کردن حتما از یک ابزار مناسب استفاده کنید و در آخر مطمئن شوید که دستگاه لباسشویی هنگام کار لرزش ندارد.
8. درب جلو لباسشویی را پس از شستشو ببندید.
ماشینهای لباسشویی اتوماتیک که درب جلو دارند به دلیل محبوس شدن رطوبت و باکتری در اطراف درب، دچار بوی نامطلوب و ایجاد کپک میشوند. به همین دلیل نیاز است پس از هر بار شستشو لباس، درب دستگاه را باز بگذارید تا محل مورد نظر خشک شود؛ سپس میتوانید پس از چند ساعت آن را ببندید.
سخن آخر
اگر به هر دلیلی یکی از این مشکلات برای لباسشویی شما پیش آمد و خودتان قادر به تعمیر آن نبودید بهتر است با نمایندگی مرکزی لباسشویی دوو تماس بگیرید و منتظر اعزام تعمیرکار باشید تا از آسیب های جدی تر جلوگیری نمایید.